Yetimler Vakfı olarak, Myanmar ordusu ve Budist çetelerin katliamları nedeniyle Bangladeş’teki kamplara sığınan Arakanlı Müslümanlara yönelik yardım çalışmalarımız devam ediyor.

Bangladeş-Arakan sınırında bulunan ve yaklaşık 2 milyon Müslümanın barındığı kamplara yardım malzemeleri ulaştıran Vakfımız yetkilileri, çalışmalarına devam ediyor.

Yetimler Vakfı yetkilileri olarak Bangladeş sınırında bulunan ve Arakanlı Müslümanların barındığı 18 kamptan en büyüğü olan Cox’s Bazar şehrindeki Kutupalong kampında bugün gıda paketlerinden oluşan yardımları dağıttık.

Bangladeş’teki mülteci kamplarında 500’bini aşkın çocuk 100’binden fazla dul ve yetim kalırken, birçok Arakanlı Müslüman da Hindistan ve Malezya’ya geçmek zorunda kalmıştı.

Bangladeş’teki kamplarda yaptıkları yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Vakfımız Genel Başkan Yardımcısı Sertaç Tekdal, “Burada büyük bir insani dram yaşanıyor. Yüzbinlerce Müslüman katliamdan kaçıp geldikleri bu kamplarda büyük bir sefalet içerisinde yaşıyorlar. Burada başta gıda olmak üzere temel ihtiyaç malzemeleri dağıtıyoruz. Hayırseverlerin katkılarıyla bir nebze de olsa Arakanlı Müslümanların acılarına merhem olmaya çalışıyoruz. Bugün gıda paketleri dağıttık. Yarın ve sonraki günlerde de yardımlarımız devam edecek. Tüm Müslümanlardan buradaki kardeşlileri için dua ve yardım talebinde bulunuyoruz. Arakanlı kardeşlerimizin yanında olmalıyız. Bunun için herkes elinden gelen gayreti göstermelidir.” dedi.