Yetimler Vakfı olarak, Bangladeş’teki kamplarda kalan Arakanlı Müslümanlara yönelik yardım çalışmalarına devam ediyoruz.

Myanmar (Burma) ordusu ve Budist çetelerin katliamlarından kaçıp Bangladeş’teki kamplara sığınan Arakanlı Müslümanlar, Vakfımız tarafından kurulan sağlık çadırında, sağlık taramasından geçirildi.

Cox’s Bazar şehrinde bulunan Kutupalong kampında gerçekleşen sağlık taramasında, yüzlerce kişi hekimler tarafından muayene edildi.

Hastalığa yakalanma riski çok fazla

Yaklaşık 500 bin kişinin barındığı kampta sağlıksız koşullar göze çarparken, derme çatma çadır ve barakalarda yaşayan insanların en büyük korkusu hastalıklara yakalanmak.

Lağım ve yağmur sularının karışarak yollarda akması ve çoğu yalın ayak olan insanların burada yürümek zorunda kaldığı kampta birçok sıkıntının yanı sıra altyapı yokluğu da büyük bir sorun olarak duruyor.

“Burada yaşanan insanlık dramını herkesin görmesi gerekir”

Devam eden çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Vakfımız Genel Başkan Yardımcısı Sertaç Tekdal, şunları aktardı: “Bugün Kutupalong kampında sağlık taraması geçekleştirildik. İnsanlar burada gerçekten çok sağlıksız koşullarda yaşıyorlar. Müslüman kardeşlerimizin sağlık sorunlarını gidermek için bir çalışmamız oldu. Daha sonra Balukhali 2 No’lu kampına geldik ve burada Vakfımız tarafından yaptırılan ve yapımı devam eden su kuyularını kontrol ettik. Öncelikle bu kuyuların açılmasında emeği geçen, yardımda bulunan hayırseverlerden Allah razı olsun. Ayrıca bugün kamplarda kalan çocuklara oyuncak dağıtımımız da oldu. Büyük katliamdan sonra bu kamplara sığınan çocukları biraz da olsa sevindirmeye çalıştık. Görüntülere de yansıyor, çocukların ayaklarında giyebilecekleri ayakkabıları dahi yok. Birçoğu ya tamamen çıplak ya da yarı çıplak dolaşıyorlar. Burada yaşanan insanlık dramını herkesin görmesi gerekir ve yardımlarını bu mazlum Müslüman kardeşlerinden esirgememeleri gerekir. Herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Biz burada olmaya ve yardım çalışmalarımıza devam edeceğiz.”