​İşgalci rejimin saldırıları sonucu yetim kalan Gazzeli çocuklar ve aileler için yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya ile yetimlerin barınma, gıda ve eğitim masrafları üstlenilecek.
İşgalci siyonist rejimin, Gazze’ye son saldırılarında yüzlerce kişi şehit oldu, binlerce kişi yaralandı ve on binlerce kişi de evlerini kaybetti. Dünya’da çok sayıda ülke ise bu saldırıları görmezden geliyor.

Yıllardır ülkelerinde adeta açık cezaevi hayatı yaşayan Filistin halkı, son saldırılardan sonra çok daha zor durumda mücadele veriyor. Yetim Vakfı, başlattığı ‘Gazze’de Yetimler Bizi Bekler’ kampanyası ile yetimlere sahip çıkmak için kolları sıvadı. Böylelikle, tüm zorluklara rağmen yaşama tutunmaya çalışan Filistin halkının yaraları bir nebze de olsa sarılacak.

“Zulüm bitene kadar kardeşlerimizin yanında olacağız”

“Gazzeli yetim yavrularımızı sponsorluk sistemimizle destekleyeceğiz. Ailelerimize ayni ve nakdi destekler vereceğiz. Zulüm bitene kadar kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. israil saldırılıları dün olduğu gibi bugün de Gazzeli ailelerin yaşadığı evleri hedef alıyor. 1948 işgalinden bu yana evi 5’ten fazla yıkılan aileler bulunuyor. israilin 2008 yılı sonu ve 2009 başındaki saldırılarında 17 binin üzerinde ev yerle bir edildi ya da ağır hasar gördü. Son saldırılarda ise yıkımın maliyeti yine milyonlarca doları aştı.”

israil kadın ve çocukları hedef alıyor

“Son 10 yılda israil saldırılarında Filistin’de şehit edilen çocuk sayısı 970 olurken en az 12 bin 500 çocuk yaralandı. Ayrıca İsrail hapishanelerinde tutulan çocuk sayısı 200’ün üzerinde. İşgalci israil güçleri havadan ve karadan yaptığı saldırılarla okulları ve eğitim merkezlerini özellikle hedef alıyor. Gazze’de 259 okul İsrail saldırılar nedeniyle yerle bir edildi. Mevcut öğrenciler için zaten yetersiz olan okullar bir de İsrail saldırılarıyla yok ediliyor. En az 22 bin çocuğun yetim olduğu Gazze’de her 4 çocuktan 1’i sürekli olarak psikolojik desteğe ihtiyaç duyuyor. Bu sayı toplamda 300 bini aşıyor.  Filistin’de sayıları 20 bini bulan engelli çocukların yüzde 38’i hiç eğitim alamıyor. Yine 15 yaşına gelen erkek çocukların yüzde 25’i ailelerine ekonomik katkı için çalışmak zorunda kalıyor. 500 binden fazla çocuk eğitimine devam edebilmek için insani yardıma ihtiyaç duyuyor.”

Destek Olmak İçin

Gazze halkı için bağışların https://bagis.yetimvakfi.org.tr/donate  sitesinden online bağış yapabilirsiniz