Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı olarak başlatmış olduğumuz “Arakan için Acil Yardım Kampanyası” doğrultusunda Arakan’a ilk yardımları ulaştırdık.

Arakan’da yaşayan Müslümanlar, Budist burma yönetiminin şiddetli baskılarından dolayı ülkelerini terk edip Bangladeş sınırında bulunan Cox’s Bazar şehrine sığındılar. Son birkaç aydır artan şiddet olayları neticesinde yurtlarını terketmek zorunda kalıp Bangladeş’e sığınan Arakanlı kardeşlerimizin sayısı 800.000’i aşmış durumdadır.

Bangladeş sınırında bulunan kamplara yerleştirilen Arakanlı kardeşlerimiz, bu kamplarda zor hayat şartları ile karşı karşıya kalmaktadır. Giyim, çadır, su, ilaç, sıcak yemek gibi ihtiyaçları neredeyse karşılanamamaktadır. Duyarlı sivil toplum kuruluşları dışında bu kamplara yardımlar ulaşmamaktadır.

Yetimler Vakfı olarak; 14 Eylül 2017 tarihinde başlatmış olduğumuz “Arakan için Acil Yardım Kampanyası” doğrultusunda gelen bağışlarla Arakan’da bulunan kardeşlerimizin temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla ilk su kuyularımızı açtık. Arakanlı kardeşlerimiz için açmayı hedeflediğimiz 20 adet kuyunun ilk bölümünü Allah’ın ﷻ yardımı ile açtık.

Arakanlı kardeşlerimiz için başlatmış olduğumuz yardım kampanyası devam etmektedir. Kampanyaya destek olmak için;