Yetim, Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı olarak, Afrika’nın doğusunda yer alan ve maddi imkansızlıklar dolayısıyla insani ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı yaşayan Ugandalı Müslümanlara yönelik çeşitli yardımlar gerçekleştirdik.

Daha önce Müslümanların ibadetlerini rahat bir şekilde eda etmeleri için cami açan Vakfımız, cami açılışından sonra sünnet organizasyonu gerçekleştirdi.

Bir dizi yardım faaliyetlerine devam eden Vakfımız temsilcileri; su kuyusu, nakdi yardım ve gıda yardımı organizasyonları gerçekleştirdi.

Su kuyusu yardımı

İnsani her türlü sıkıntının baş gösterdiği Uganda’da en büyük sorunların başında temiz su sıkıntısı görülüyor. Temiz su tüketemeyen Müslümanlar, içtikleri kirli su nedeniyle çeşitli hastalıklara yakalanıyor. Bu sıkıntılar nedeniyle su kuyusu projesine önem veren Vakfımız, daha önce açılan bir adet su kuyusuna ilaveten hayır sahipleri adına 4 adet yeni su kuyusu daha açtı.

Gıda yardımı

İçerisinde beş kişilik bir aileye bir ay boyunca yetebilecek miktarda gıda bulunan yardım kolileri önceden tespit edilen Ugandalı yetim, öksüz ve kimsesiz çocukların yakınlarına teslim edildi.

Nakdi yardım

Uganda’da bulunan Müslüman okulunda eğitim-öğretim hayatına devam eden öğrenciler ile mağdur yüzlerce aileye nakdi yardımda bulunduk. Zor şartlar altında Müslüman okulunda İslam’ın emir ve yasaklarını öğrenmeye çalışan öğrencilere yapılan yardımların kendilerini mutlu ettiğini belirten okul öğretmenleri, İslam’ı öğrenmeye çalışan bu öğrencilere yönelik yardım faaliyetlerinin devam etmesi gerektiğini belirtti.

Kurban eti yardımı

Adak, akika ve şükür kurbanlarının etlerinin Afrika’da bulunan Müslüman kardeşlerine ulaştırılmasını isteyen hayır sahiplerinin kurbanları, Uganda’da kesilerek muhtaç ailelere dağıtımı gerçekleştirildi.