Vakfımızdan mağdur aileye yeni ev yardımı

Yetimler Vakfı olarak Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde içinde yaşanılamayacak halde olan bir evde oturan 5 çocuklu aileye yeni bir ev inşa ederek teslim ettik.

Silvan’a bağlı Yüksek (Kurfa) Mahallesi’nde içinde yaşanılamayacak halde olan bir evde oturan 5 çocuklu aileye yeni bir ev inşa ederek teslim ettik.

Daha önce bir kısmında çökme meydana gelen, rutubet ve kokudan geçilmeyen evde yaşamaya çalışan aile, yeni bir eve geçtikleri için çok mutlu oldu.

Mağdur ailenin içinde yaşadığı evin durumunu gördüklerini ve durumdan rahatsız olduklarını söyleyen Vakfımızın Genel Başkan Yardımcısı Engin Taştekin, ailenin daha güzel bir eve kavuşması için çalışma başlattıklarını söyledi.

“Silvan’ın yardımsever insanları bizi, yardımsız bırakmadı”

Taştekin, “Bu çalışmaya başladığımız zamanda Silvan’ın yardımsever insanları bizi, yardımsız bırakmadı, onları yanımızda gördük. Biz bu yeni evi, ailemizi buradan alıp taşıyacağımız evin inşaatını şu anda tamamlamış durumdayız. Allah’ın izni ile 3 oda bir salon olma üzere evimizi ikamete hazır bir şekilde biraz sonra ailemize teslim edeceğiz.” ifadelerinin kullandı.

Taştekin, ailenin yaşadığı eski ev dolaşarak, içler hali durumunu gösterdi.

Evin teslimatını Genel Başkanımız gerçekleştirdi

Tamamlanan yeni evin anahtarını Vakfımızın Genel Başkanı Fikri Karavil, aileye teslim etti. Evi inceleyen Karavil, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Vakfımızın Genel Başkan Yardımcısı Engin Taştekin, yeni evin anahtarını aileye teslim ettiklerini belirterek, “Yetimler Vakfı insanları bulundukları hal üzerine bırakan, kötü şartlar üzerine bırakan değil, onları sevindirmek için, mutlu etmek için çalışır. Yardımlaşmanın gereğini biz şu anda yapıyoruz. Nerede bir insanın yardıma ihtiyacı varsa, oraya o insanlara yardım götürmek için koşacağız ve Allah’ın, ‘İyilikte birbirinizi ile yarışın’ buyruğuyla biz bu yardımları yapmaya çalışacağız, devam edeceğiz İnşallah.” dedi.

Ev eşyası için yardım bekleniyor

Taştekin, yeni evin döşenmesi gerektiğini belirterek, “Bütün yardımsever halkımızdan, insanlarımızdan da bu ailemizin ev eşyasının tamamlanması için ve diğer ev konularda yardımlarını bekliyoruz, onu talep ediyoruz kardeşlerimizden, insanlarımızdan.” ifadelerini kullandı.