Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil, Kahramanmaraş merkezli depremlerinin ardından seferber olduklarını belirterek bugünden sonra yapılacak yardımlarda “kontrollü, programlı ve bilinçli” bir şekilde hareket edilmesi gerektiğini belirtti.
Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil, “Şimdiye kadar müşahede ettiğimiz kadarıyla duyarlı halkımız depremzedeleri kendi kaderlerine terk etmeyerek her türlü kategoride yardım gerçekleştirdi.” dedi.
Deprem bölgesinde kontrolsüz yapılan yardımların yığılmalara ve israfa neden olduğuna dikkati çeken Karavil, “Depremzedelerin ihtiyaçları bugünle sınırlı kalmayıp, geleceği de düşünüp buna göre yardımları kontrollü, programlı ve bilinçli bir şekilde kullanmalıyız.” ifadelerini kullandı.
Sözlerine “Değerli kardeşlerim!” ifadeleriyle başlayan Karavil “Öncelikle başımız sağ olsun, ölen kardeşlerimize Allah rahmet eylesin, yaralı kardeşlerimize de Allah şifa versin. Gün dayanışma günüdür. Şimdiye kadar yaptığınız bütün yardımlar için Allah hayrınızı kabul etsin. Allah’a hamd olsun depremin yaşandığı ilk andan itibaren duyarlı halkımız ile birlikte depremzedelerin yaralarını sarmak üzere canla başla çalıştık. Gerek kurtarma çalışmalarına ve gerekse de maddi anlamda, yardımlarla, depremin etkilediği 10 ilde meydanlara indik. Bu çalışmalarımız halen de devam ediyor.” dedi.
“Şimdiye kadar müşahede ettiğimiz kadarıyla duyarlı halkımız depremzedeleri kendi kaderlerine terk etmeyerek her türlü kategoride yardımları gerçekleştirdi.” diyen Karavil, “Ancak bu da alanda bazı kategorilerde kontrolsüz yığılmalara neden oldu. Öyle ki bu yığılmalardan dolayı israflar yaşanmaya başladı.” şeklinde konuştu.
Karavil, şu ifadelere yer verdi:
“Depremzedelerin ihtiyaçları bugünle sınırlı kalmayıp geleceği de düşünüp buna göre yardımları kontrollü, programlı ve bilinçli bir şekilde kullanmalıyız. Bundan ötürü yapacağımız yardımları alandan gelen doğru bilgiler ışığında ihtiyaca binaen yardım kuruluşları üzerinden yapmaya çalışalım. Özellikle bunu gerçekleştirmek için nakdi yardımlara ağırlık verip gerekli yardımları acil olarak karşılamalıyız. Şu an alanda bizim tespit ettiğimiz ve gelen talepler üzerine belirlediğimiz ihtiyaçlar; çocuk, yaşlı ve engelli bezi, kadın pedi, ısıtıcı, el feneri, şarjlı lamba, eşofman takımı, termal içlikler, iç çamaşır, çorap, atkı, bere, yetişkin ve çocuk dış giysileri, kışlık yetişkin ve çocuk ayakkabıları. (Gönderilen bu yardımların kullanılmamış olmasına dikkat edelim.)”