Genel Merkezi Diyarbakır’da bulunan Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı 14 Eylül 2017 tarihinde başlattıkları “Arakan için Acil Yardım Kampanyasının” ikinci etap yardımlarını dağıtmaya başladı.

Arakan’da Burma Budist yönetiminin baskılarından kaçan Arakanlı Müslümanlara yönelik başlatılan kampanya doğrultusunda yüzlerce aileye giyim yardımı yapıldı.

Arakan sınırında bulunan Arakanlı Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen yardımların ikinci etabı giyim yardımı olarak yapıldı. Muson yağışlarının etkili olduğu Bangladeş bölgesinde kampta kalan Arakanlı Müslümanlar elbise sıkıntısı yaşamaktadır.

Yetimler Vakfı tarafından başlatılan yardım kampanyası doğrultusunda elde edilen bağışların bir bölümü ile Arakanlı Müslümanlara giyim malzemeleri alındı. Alınan bu giyim malzemeleri kampta yaşayan Arakanlı Müslümanlara dağıtıldı.